Tilbake

EUs koronasertifikat avvikles 30. juni 2023

30. juni 2023 blir EUs forordning om koronasertifikat opphevet, og som et resultat av dette avvikles koronasertifikatet i sin helhet. Det betyr at sertifikatet forsvinner fra Helsenorge.no.

Grønt koronasertifikat sammen med et norsk pass

Etter 2 år med koronasertifikat er det altså slutt. Fra 30. juni 2023 vil du ikke lenger finne koronasertifikatet ditt på Helsenorge.no. De fleste land krever ikke lenger dokumentasjon på koronavaksine for innreise.

Rådet om å alltid sjekke Utenriksdepartementets reiseråd i forkant av en reise gjelder dog fortsatt. Her finner du informasjon om hvilken dokumentasjon du trenger for å komme inn i et landet, både bestemmelser knyttet til reisevaksiner, visum og annet.

Du har kanskje lest at Verdens helseorganisasjon (WHO) etablerer et vaksinesertifikat basert på løsningene som er utviklet i EU. Men det er ikke planlagt å innføre vaksinesertifikat i Norge på nåværende tidspunkt, da all vaksineinformasjonen ligger tilgjengelig på Helsenorge.no. 

Trenger du dokumentasjon?

Det er svært få land i verden som krever koronasertifikat, men fremdeles er det noen som ber deg fremlegge vaksinasjonsbevis eller negativ koronatest før avreise.

Du har full oversikt over alle dine vaksiner på Helsenorge.no, samt en detaljert oversikt på Helsenorges Helseregistre. Her kan du printe ut dokumentasjon på de vaksinene du har tatt, og fremlegge dette ved innreise.

Dersom du blir bedt om å fremlegge en negativ koronatest, må du bestille deg en testtime hos en aktør som tilbyr en såkalt «fit-to-fly» attest. Et kjapt Google-søk vil gi deg svar på hvilke aktører som tilbyr dette i ditt nærområde.

Kilde: FHI.no

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Tog som kjører forbi i soloppgangen på togskinner i full fart. Foto
14. juni 2023

Flytoget øker antall avganger i sommer

Skal du på sommerferie? I sommer setter Flytoget opp ekstra avganger mellom Oslo S og Oslo Lufthavn om natten.
Fly som flyr over skyskrapere. Foto
15. mai 2023

Rutetilbudet øker i 2023 – flyselskapene satser østover

Rutetilbudet øker på interkontinentale flystrekninger, som gjør det enklere for våre kunder å dra på jobbreise til en rekke destinasjoner.
Berg-Hansen App
29. august 2022

10 tips til hvordan bli mer selvbetjent i Berg-Hansen

Via onlineportalen Webgate kan du hente kvitteringer, administrere profilen din, gjøre endringer, kansellere reiser og mye mye mer.