Tilbake

Covid-19: Reiseforbud, men slik kan du «reise» i vinterferien

Eli tok reisebudsjettet for Londonturen og lagde en skikkelig weekendtur hjemme, Hanne sa; Når jeg ikke kan reise til Italia, må Italia komme hjem til meg. Det er mange steder du kan «reise» til i vinterferien. Hvorfor ikke ta en «rundtur» med fem nye land i vinterferien? Her gir våre reiseeksperter deg inspirasjon til hva du kan gjøre, og med litt kreativitet kan dette være gode alternativer.

Hanne drømmer om Firenze og byr på italiensk mat hjemme

– På mitt første besøk i byen, ble jeg bergtatt allerede i drosjen fra togstasjonen til hotellet. De trange gatene, den gode stemningen. Det var rett og slett godfølelse og kjærlighet fra første minutt! Jeg tenker ofte tilbake på den følelsen, og gleder meg til neste besøk, forteller hun, og fortsetter med innlevelse;

– For meg er også en stor del av «Firenze-opplevelsen», hotellet vi bor på. Palazzo Guadagni er et familiedrevet hotell, som ligger i toppen av en gammel bygård og som tidligere var en herskapelig bolig/palass, derav navnet. Det er et anonymt inngangsparti, opp flere etasjer, før du kommer til hotelldelen. Her har de beholdt mye av det historiske og vi snakker veldig god takhøyde, malerier i taket, tradisjonell italiensk dekor og interiør. Her blir vi ønsket varmt velkommen av verdens hyggeligste vertskap! Både frokostkaffen og aperitivo før middag nytes på takterrassen – med summingen av folk som hygger seg på uterestaurantene på Santo Spirito, rett nedenfor i bakgrunnen. Her er livet godt!

Hva er dine beste råd og tips til andre på hvordan man skal oppleve byen spør vi.

– Ta til høyre her, til venstre der – og du kommer til trange gater og små plasser – og plutselig er du sulten. Det finne en liten restaurant, nyte god mat og drikke samt se på dagliglivet i byen, er helt topp. Og med beliggenhet midt i hjertet av Toscana, er gode råvarer veldig kortreist. Desserten sier seg selv, gelato! Byen har nesten en gelateria på hvert gatehjørne. Noe av det som er supert i Firenze er at du har det historiske sentrum og handlegatene innen gåavstand. Gode sko er et must!

Byen rommer også museer og severdigheter med historiske klassikere ifølge Hanne:

  • Uffizi-galleriet med verker av mange store kunstnere, som Rubens, Da Vinci og Michelangelo
  • Galleria dell`Accademia har Davidstatuen som er laget av Michelangelo
  • Domen (Duomo) er en gotisk katedral som er et mektig syn
  • Ponte Vecchio, byens eldste og mest kjente bro. En turistfelle, men ta turen over!
  • Palazzo Pitti ble bygget på 1400-tallet og er et enormt bygg med imponerende kunstsamling

På andre siden av gaten fra Palazzo Pitti ligger restaurant/baren med navnet Enoteca Pitti Gola e Cantina. Jeg anbefaler absolutt et besøk her, med god mat, enda bedre viner og ikke minst vinanbefalinger fra små og store produsenter i nærområdet. De har få bord så en reservasjon anbefales. Det er superhyggelig å sitte ute på fortauet med utsikt mot mektige Palazzo Pitti!

Hanne savner Italia så mye at hun sa til seg selv; – når vi ikke kan reise til Italia, så får Italia komme til oss.

– Da blir det italiensk aften inne eller ute – alt etter årstid. Fellesnevneren er råvarer og retter som tar oss tilbake til Italia og Firenze, bruschetta med tomater, basilikum og hvitløk, italienske oster og skinker, pasta og pizza, mens gelato, panna cotta og tiramisu står på dessertmenyen. I glasset blir det italienske klassikere, og kanskje vi også unner oss en Vin Santo til dessert, som tradisjonelt skal nytes med en biscotti. Og selvfølgelig står Andrea Bocelli for bakgrunnsmusikken mens vi drømmer oss tilbake til «La dolce vita» i Firenze, sier hun.

Hilde drømmer om Marokko og setter på «Sex og singelliv2» for å skape følelsen hjemme

– Marokko er min drømmedestinasjon, sier Hilde og fortsetter; tusen og en natt med venninnegjengen. Marrakech er den mest eksotiske byen man kan tenke seg, og sammen med venninnegjengen blir det helt uforglemmelig.

Hilde forteller at hennes beste opplevelse, var da vennegjengen satt på takterrassen med utsikt over torget.

– Solen gikk ned, månen komme opp og den messende lyden bønneropene startet. Alt ble farget rosa!! For en by, og for et land! Kjenner at det er dette jeg lengter etter. Godt man har minnene og gode venninner å dele dem med! Nå vil vi starte å planlegge nye eventyr, sier hun.

Når Hilde vil gjenskape dette hjemme setter hun på filmen «Sex og singelliv 2» som ble filmet der. – Vipps så er jeg tilbake på Gjøglernes torg, den vakre riaden vi bodde på og stemningen og luktene i byen, avslutter hun.

Eli tok datteren med på en helgetur i Sauda ala London med «afternoon tea»

Eli og datteren, som nå er 28 år, har reist til London helt siden datteren var 6 år. De første årene var Trocadero et must, forteller hun, men de siste 10 årene har det vært «afternoon tea». 2020 var første året de ikke kunne dra og derfor inviterte Eli heller datteren hjem på en helg og brukte samme budsjett som til London!

Det ble noen dyre viner, ler Eli og forteller videre at fredag spiste de hummer og spilte alle kjente musicals de hadde vært på. Filmen som var klar til å sees, ble aldri noe av for det holdt med sang, musikk (og vin) lenge.

Lørdag begynte vi dagen på lokal restaurant og spiste tidlig lunsj og drakk vin, forteller Eli, som legger til at hun aldri har tenkt å gjort dette lokalt før. Deretter shoppet de, så ikke på pris, men shoppet for gøy, slik de pleier å gjøre i London.

– Vi fant frem mor sitt sølv og stettefat, vi hadde «afternoon tea» «til middag», champagne og vinutvalg av de sjeldne, vi kjøpte inn spesial te i løsvekt, pyntet oss, lagde en kjempestor blomsteroppsats – som de har på hotellene i London, kjøpte fine servietter og dekket med sølv og krystall. Vi inviterte også to andre som vi visste satte stor pris på en slik «setting». Det ble en helt magisk erstatning på vår årlige tur, avslutter Eli.

Petter drømmer om alpeferien sin og lager ostefondue på fjellet

Halvannen times kjøring fra flyplassen i Zurich finner du vinterparadiset Andermatt. Dette er stedet hvor Petter tar med sin kone på årlig ski- og helgetur.

– Det er fantastisk å dra hit, fordi man klarer det innenfor en helg.  Selv med få dager til rådighet er det fullt mulig å innfri alle dine drømmer om den perfekte vinterhelgen – med et betydelig utslag på lykkeskalaen, forteller Petter.

Dette året ble det ingen fjellhelg på Petter til utlandet, men det erstattet han og kona på en annen måte.

– Vi dro alene på fjellet. Prioriterte helgen til bare å stå på ski og være ute. Til middag ble det selvfølgelig ostefondue og aperol spritz. Selv om det ikke ble det samme, fikk vi det nødvendige avbrekket fra hverdagen og maten tok oss litt tilbake til Østerrike, sier Petter.

Vil du lese mer om Andermatt og hvordan man kommer seg dit, kan du lese denne bloggen; https://www.berg-hansen.no/blogg/gjor-unna-skiferien-pa-en-helg-i-andermatt/

Catharina setter seg i boblebadet og drømmer om Maldivene

Catharina drømmer om å reise til Maldivene, selv om hun aldri har vært der.

– Det er vakre strender, vannaktiviteter, avslapning, god mat og drikke som jeg forbinder Maldivene med, sier hun.

Så fort det er muligheter å reise igjen, er det den første reisen hun vil planlegge i samråd Berg-Hansens Maldivene eksperter. Catharina legger drømmende til; regner med at det å bo på en hytte i vannkanten på påler må være det optimale.

For at ventetiden ikke skal bli for lang går hun lange turer med familien og prater om hvordan de skal oppleve Maldivene. De leser en av Berg-Hansens mest leste blogger; https://www.berg-hansen.no/blogg/maldivene-jordens-paradis/

Samtidig lager de eksotisk mat og leser i reisemagasiner.

– Jeg sliter med å gjenskape temperaturen her hjemme, men tar ofte på meg bikinien og har noe godt i glasset og sitter i boblebadet. Da kan jeg lukke øynene og drømme om Maldivene, avslutter hun.