Tilbake

Ja – vi elsker norgesferie!

Det er ingen grunn til å legge vekk alle ferieplanene i sommer selv om vi ikke kan reise utenlands. Norge er kåret til et av verdens fineste ferieland, så hva er vel bedre enn å utforske våre severdigheter og storslagne natur?

Vi vet at mange av dere allerede hadde sommerferien planlagt og kanskje var det drømmereisen som sto for tur? Fortvil ikke – her har vi funnet norske alternativer som vi håper kan gi både inspirasjon og reiselyst.

Flåmsbana

Øyhopping i Hellas vs interrail i Norge

Var planen å pakke ryggsekken og dra på øyhopping i Hellas? Hva med heller å bli enda bedre kjent i Norge og bli med på en eller flere av de 5 vakreste togstrekningene i Norge?

Les mer om de 5 vakreste togstrekningene i Norge.

Sommerhus i Norge
Foto: Novasol

Feriehus i Toscana vs feriehus i Norge

Var drømmen å samle storfamilien eller vennegjengen i et stort hus i idylliske Toscana, hvor late dager skulle nytes ved bassenget, gode og lange måltider? Vel, du kan oppleve det samme, bare i litt andre, men vel så fine, omgivelser .

Er du interessert i å leie hytter eller feriehus i Norge? Sjekk ut her.

RIB-tur og havørnsafari i Lofoten

Aktivitetsferie på Maldivene vs aktivitetsferie i Lofoten

Vi vet at mange ønsker en aktiv ferie, enten det er fjellklatring, dykking, sykling eller surfing. Det kan du også gjøre i Norge. Hva med å legge ferien til Lofoten? Perfekt for alle typer aktiviteter og ferdighetsnivå. Som en bonus for du Norges mest spektakulære natur til å boltre deg på.

Derfor bør Lofoten stå øverst på din bucketlist

Oversiktsbilde over Suldal med fjell i bakgrunnen
Foto: Energihotellet i Suldal

Eksotisk ferie i Asia vs storslagen vestlandsnatur

Kanskje var sommeren 2020 året da du hadde planlagt en eksotisk ferie til et fjerntliggende strøk? Vietnam, Thailand eller Sri Lanka sto endelig for tur? Da kan det være greit å vite at vi også har eksotiske reisemål i Norge også, og en mye kortere flyreise. Bli med til Suldalen og Nesflaten, med et stopover i Stavanger.

Denne turen har gått ut på dato, men send oss gjerne en forespørsel!

Flytende badstue med utsikt mot Operaen
Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

Storbyferie i Europa vs Storbyferie i Norge

Mange sverger til storbyferie i sommerferien, og selv om vi har veldig mange flotte byer å velge mellom i Europa, har vi veldig mange fine storbyer i Norge også. Vi nevner i fleng;

Trondheim som byr på middelaldermagi med Nidarosdomen, i kombinasjon med den intime bykjernen og mangfold av butikker som gjør dette til en populær shoppingby.

Tromsø – også kalt for Nordens Paris. Byen byr på utallige aktiviteter og naturopplevelser, og ikke minst spennende spisesteder som ikke alle kjenner til fra før.

Kristiansand er kanskje mest kjent for Dyreparken, men har du sett trehusene i Posebyen, opplevd den kritthvite sanden på Bystranda, eller tatt en dukkert i utendørsbassenget Aquaramas? Kristiansand er sommerby nummer i Norge, og gir deg syden-følelsen du lengter etter!

Oljebyen Stavanger har en rik historie og mektige naturopplevelser. På Viking House kan du oppleve det dramatiske slaget i Hafrsfjord. For de som ikke har høydeskrekk er Prekestolen et must, og vil du bare spasere rundt i byen kan du oppleve idyllisk trebebyggelse og spennende  gatekunst.

Eller hva med med å besøke hovedstaden, Oslo?

Tømmerrenna, Dyreparken, Kristiansand

Liseberg i Gøteborg vs Dyreparken i Kristiansand

Det er ofte barna som setter premissene for sommerferien, og mange velger å legge et besøk  i en aktivitetspark. Dyreparken i Kristiansand er morsomt for både store og små i reisefølget.

Herman 10 år har skrevet om sine opplevelser da han besøkte Dyreparken. Ta en titt da vel!