Tilbake

Våre 5 sydenfavoritter i sommer

Vinteren er her og temperaturen synker i et forbausende tempo. Mange er allerede i gang med sommerferiens planer, og vi opplever høy etterspørsel etter sydenturer i sommermånedene. Her er noen av våre sommerferiefavoritter, slik at du også kan starte ferieplanleggingen.

Utsikt over en bukt på Mallorca
Strand på Mallorca

1. Spania

Spania har alltid vært en vinner blant oss nordmenn, og det av god grunn. Relativt kort reisevei, deilig klima, flotte strender, god mat og drikke, samt behagelige priser er stikkordene her. Mulighetene i Spania er mange, men to av våre favoritter er Mallorca og Kanariøyene.

Katedralen i Palma sett fra andre siden av kanalen
Katedralen i Palma

Mallorca
Mallorca er en øy rett utenfor fastlands Spania, lett tilgjengelig med både charter- og rutefly. Øyas sentrum er den lille storbyen Palma, også kalt «lille Barcelona». Her finner du god mat og drikke, en vakker gamleby, og svært gode shoppingmuligheter. Les mer om hva du kan gjøre i Palma her.

Langs kysten av Mallorca finner du utallige steder som er godt egnet for rolige dager på stranden. Er du av den rastløse typen, så er øya perfekt for både sykkelturer og vandring. Mallorca tilbyr noe for alle og enhver, så dette er den perfekte øya for storfamilien på tur. Prisnivået er heller ikke avskrekkende, som er et stort pluss.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Mallorca – ta kontakt med oss for tilbud.

Maspalomas på Gran Canaria
Maspalomas

Kanariøyene
Kanariøyene har et klima som er behagelig for oss nordmenn hele året, og om sommeren slipper du ofte unna hetebølgene som kan oppleves på fastlandet. Vår favoritt-øy på sommeren er Gran Canaria. Her finner du et stort utvalg flotte resorter beliggende på rekke og rad langs de hvite sandstrendene.  Øya er også den livligste av Kanariøyene, og i Las Palmas kan du virkelig kjenne på storbyfølelsen.

Naturen på Gran Canaria er spektakulær, så dette er et mekka for den aktive ferieturisten. Bestig fjelltopper og vulkaner, dra inn i ørkenen i Maspalomas, opplev den tropiske regnskogen, eller sett deg på sykkelryggen og tråkk mellom de vakre dalene.

Det store utvalget av hoteller og resorter gjør at du finner prisnivåer tilpasset enhver lommebok – her gjelder det bare å være tidlig ute.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Kanariøyene – ta kontakt med oss for tilbud.

Hustak i Hellas
Hellas

2. Hellas

Hellas har også blitt en evig klassiker i sommermånedene. Nydelig mat, et varmt men svalt klima, samt en hjertevarm og gjestfri lokalbefolkning er noen av årsakene til det. Spørsmålet er ikke om du skal dra til Hellas, men heller hvor i Hellas du skal dra. Vi elsker både Kreta og Rhodos, men har også noen andre perler på lur til deg.

Utsikt over strand på Kreta
Kreta

Kreta
Skjulte skatter fra antikken, fantastiske strender og vakre småbyer er det som kjennetegner Kreta. Kreta er en stor øy i gresk målestokk, så her vil vi anbefale deg å reise litt rundt. Etabler deg en base på et av resortene langs Chaniakysten. Dette området byr nemlig på øyas beste strender, Chania har en vakker gamleby og byen er omkranset av fantastisk natur. For den matinteresserte finnes det også flere svært gode greske restauranter her.

Fra basen din kan du dra på dagsutflukter til flere spennende småbyer og strender, kun korte kjøreturer unna.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Kreta – ta kontakt med oss for tilbud.

Krystallklart vann på Rhodos
Krystallklart vann på Rhodos

Rhodos
De fleste har hørt om Rhodos, og det beste med denne øya er det brede natur- og kulturtilbudet. Her finner du aktiviteter og gjøremål for alle og enhver.

Prøv noe helt nytt, og bo i den «hvite byen» Lindos. Lindos er kjent som den vakreste byen på øya, og er proppfull av spennende historie fra antikken. Her finner du gamle templer og små koselige brosteinsbelagte gater. I umiddelbar nærhet har du også flotte strender, som gjør at du kan kombinere en avslappene badeferie og spennende kulturelle opplevelser. Ja takk, begge deler!

Om du ønsker litt mer liv og røre rundt deg, så vil vi anbefale Rhodos by. Byen i seg selv er vakker og innholdsrik, og den ligger rett ved stranden. Sammenlignet med Lindos er tempoet en del høyere, med både shoppingmuligheter og uteliv. Byen har også et godt tilbud for den historieinteresserte – her kan du eksempelvis nyte det flotte Akropolis i solnedgangen.

Rhodos by passer godt til barnefamilier, par og vennegjenger, som liker at det er litt liv og røre rundt seg.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Rhodos – ta kontakt med oss for tilbud.

Strand på Lefkas i Hellas
Lefkas, Hellas

De ukjente perlene i Hellas
Er du på jakt etter ukjente perler, så anbefaler vi en tur til den frodige øya Lefkas. Dette er en av de få øyene i Hellas du kan kjøre til. Den er fredelig, vakker, og det beste av alt er at du ikke finner de store turisthordene her. Vil du koble helt av i spektakulær natur, så er dette stedet for deg.

Karpathos er desidert en av de vakreste øyene i Hellas, og ligger litt utenfor allfarvei. Dette er også grunnen til at den ofte betegnes som urørt. Strendene på Karpathos er eksotiske, og naturen er slående vakker. Øya regnes som et av de beste stedene for fotturer i Hellas, så for den aktive fotturist er dette det perfekte valget.

Parga er et godt alternativ for den som ønsker å feriere på fastlands Hellas. Byen er utrolig vakker og bærer på en rik historie. Her finner du blant annet en venetiansk borg som vokter over byen. Strender er det masse av, både i nord og sør, og om du vil ut på havet så finnes det flere muligheter for å dra på båttur ut til noen av øyene i nærheten.

Her ligger hyggelige tavernar på rekke og rad, og tilbyr nydelig mat i solnedgangen. Den historieinteresserte turisten må ikke gå glipp av de arkeologiske utgravningene som finnes her, eksempelvis det eldgamle templet Nekromanteion.

Vi tilbyr feriepakker til alle de skjulte perlene i Hellas – ta kontakt med oss for tilbud.

Gamlebyen i Dubrovnik
Dubrovnik, Kroatia

3. Kroatia

Kroatia er en etablert feriefavoritt, og du kan stole på at flysetene hit forsvinner fortere enn svint. Dubrovnik utmerker seg som spesielt populær, godt skjult bak sine vakre bymurer. Byen er utrolig nydelig, og bør definitivt stå på listen din over steder å besøke. Dette er stedet for deg som vil kombinere sol og bad, med mat og vin. Dubrovnik har en rik gastronomi og tilbyr utsøkt vin fra hele Kroatia.

Ta taubanen opp på fjellet, for en majestetisk utsikt over hele øya. Her kan du også nyte et godt måltid, mens du ser solen gå ned i det fjerne.

For kjæresteparet på tur som ønsker litt liv og røre, anbefaler vi å bo sentralt inne i byen. Velg et hotell med basseng eller naturbasseng – og ta en svømmetur mens du skuer ut over byen. For barnefamilien anbefaler vi å bo på et av resortene like utenfor, med stranden tett på hotellet.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Kroatia – ta kontakt med oss for tilbud.

Solnedgang over Umag
Umag, Kroatia

Feriehus i Kroatia er svært populært, og her tilbyr vi feriehus på en rekke spennende steder:

  • Ta turen til Sumartin, en utrolig koselig by med vakre strender.
  • Mlini har du flotte bademuligheter, og en promenade full av gode restauranter.
  • Ferieøya Korcula er en av de mest populære, og her finnes det et bredt tilbud – både for den som vil slappe av i solen og den historieinteresserte.
  • Umag ligger helt vest mot Italia, og her får du en rolig og behagelig atmosfære, kombinert med et nydelig kjøkken inspirert av det italienske.
  • Pula er en stor favoritt, med sin velkjente gamleby og bilfrie gater. Strendene er vakre og havet er azurblått.
Utsikt fra Kypros
Kypros

4. Kypros

Kypros er en øy med rik historie og et variert og vakkert landskap. Her har du alt fra skog og fjell, til vakre strender med krystallklart vann. Kypros er også et solsikkert reisemål, med over 300 solskinnsdager i året.

På Kypros kan du besøke flere koselige landsbyer som ligger gjemt i åssiden. Atmosfæren er utrolig varm og gjestfri, og du vil garantert føle deg velkommen. På sørvest-siden av Kypros finner du Kourion, som tidligere har vært en antikk bystat. Her er det utallige antikke skatter og arkeologiske utgravninger fra gresk-romerske tider.

Kypros er kjent for et spennende kjøkken, inspirert av det greske og tyrkiske. Mange forbinder Kypros med fest og moro, og det er det selvfølgelig også muligheter for. Men øya er så mye mer enn det, så dette er definitivt et reisemål som hele familien vil sette pris på.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Kypros – ta kontakt med oss for tilbud.

Perast by i Montenegro
Perast, Montenegro

5. Montenegro

Det er ikke mange år siden Montenegro var en ukjent feriedestinasjon, men de siste årene har populariteten blomstret.

Landet ble i 2006 selvstendig, og siden den gang har det skjedd mye spennende utvikling. Landet moderniseres, men det har klart å beholde sjarmen og det autentiske. Landet har fått sin egen velfungerende flyplass, så nå er landet lett tilgjengelig for ferieklare nordmenn. Mye har også skjedd på hotellfronten, og her finnes en rekke flotte ferieresorter etter vestlig standard. Kjøkkenet er i stor grad inspirert av det italienske, men har også lånt litt fra det tyrkiske.

I flere av Montenegros byer kan du menge deg i luksus, mens du på landsbygda tilpasser deg det mer bedagelige tempoet. Naturen har alltid vært rå og vakker, og strendene er langstrakte og strekker seg langs hele kysten. I tillegg har Montenegro et utrolig spennende fjellandskap, perfekt for den aktive turisten. Med andre ord så er Montenegro det perfekte valget for deg som ønsker noe ekte og autentisk, og du kan kombinere det med både avslapping og aktivitet.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Montenegro – ta kontakt med oss for tilbud. Les også vår inspirasjonsblogg til Montenegro her

Utsikt over fjell i Montenegro
Vakker natur i Montenegro

Kjenner du på reisefeberen?

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å skreddersy ferien din 😊

Flere og flere bestiller sommerferien til neste år allerede nå, så det lønner seg å være tidlig ute.