Tilbake

5 hoteller du garantert får julestemning av

Julen nærmer seg med stormskritt, men kjenner du på at julestemningen uteblir? Da har vi løsningen her! Alt du trenger å gjøre for å gi julestemningen din en skikkelig boost, er å sjekke inn på et av disse 5 hotellene.

1. Grand Hotel, Oslo

Hvis du rusler nedover Karl Johansgate en mørk desemberkveld, er det helt umulig å ikke legge merke til Grand Hotels vakre fasade. Det opplyste hotellet har blitt et julesymbol i hovedstaden, med sin sentrale beliggenhet vegg-i-vegg med julemarkedet Jul i Vinterland. Bare det å stå utenfor hotellet og kjenne lukten av brente mandler og lytte til skøytene som treffer isen på Spikersuppa er nok til å kjenne julestemningen komme sigende.

Med det samme du er innenfor Grand Hotels dører blir du møtt av en varm, avslappende og magisk julestemning. Hotellet pyntes fra topp til tå på elegant vis, juletreet hilser deg velkommen i lobbyen, og hotellets restauranter serverer julemenyer i flere former og fasonger. Ja takk!

2. The Plaza, New York

Med sin perfekte beliggenhet der Central Park treffer Fifth Avenue, finner du The Plaza – hotellet hvor Kevin i Hjemme Alene 2 sjekker inn med pappas kredittkort. Her spares det verken på lys, glitter eller julekuler, så julestemningen får du rett i fleisen med en gang du kommer inn døren. Delta på offisiell julegrantenning, lytt til nissen som forteller historier til de yngste barna, og nyt et fulldekorert rom med ditt helt eget juletre.

Er du en av de som ikke får julestemning før du har sett Hjemme Alene-filmene? Da anbefaler vi hotellets opplevelsespakke «Home Alone 2: Escape to New York», som er en pakke full av opplevelser basert på filmen.

3. The Ritz, London

I hjertet av London, like ved Green Park, finner du julehotellet The Ritz. Her dekoreres det til den store gullmedalje, og det blir sagt at hotellets lobby huser et av byens desidert flotteste juletrær. The Ritz er verdenskjent for sin «Afternoon tea» og i hele desember serveres denne med en spesiell juletwist. Nyt små kaker dekortert med pepperkakemenn og et glass champagne, mens du lytter til vakre julehymner fra hotellets helt eget kor. Selveste julenissen er også tilstede i desember, og overrasker selvfølgelig barna med julegaver.

Her får du så mye julestemning at selv Grinchen hadde hatt problemer med å ikke kose seg.

4. Nimb, København

Det første som møter deg på Nimb er hvite marmorfasader dekket av julelys, og allerede der er mye av jobben gjort. Det lille boutique-hotellet ved Tivoli i København er virkelig et vakkert skue, og ser i mine øyne ut som et helt ekte eventyrhotell. Fellesarealene pyntes selvfølgelig opp til jul, men den virkelige julestemningen får du på hotellrommet. Her kan du nemlig nyte en kopp kakao foran peisen på suiten din, eller ta et varmt bad i rommets frittstående badekar mens du lytter til julemusikk over lydanlegget. Bli overrasket av små adventsgaver på sengen hver søndag i desember, og hvem vet – plutselig kan det dukke opp et juletre eller julestrømper på rommet.

Som gjest på Nimb har du også full tilgang på et julepyntet Tivoli, rett utenfor døren. Tivoli er gøy både for liten og stor, og vil garantert gi julestemningen din en skikkelig boost.

5. Britannia Hotel, Trondheim

Britannia er ikke bare et hotell, men en destinasjon – og i desember forvandles hotellet til et ekte juleeventyr. Med lys, dekorasjoner, pepperkakehus og juletre, kommer julestemningen til å fosse over deg enten du vil eller ei. De anerkjente restaurantene på hotellet serverer julemåltider av ulike slag, og i julen får du servert både gløgg, pepperkaker og julegodt. Se klassiske julefilmer på storskjerm og få en julestrømpe med godt i på hotelldøren din på selveste julaften.

På Torvet i Trondheim finner du julemarked med Pariserhjul og trubadurmusikk hver dag, og over 80 utstillere som bringer med seg unikt håndverk og lokale matprodukter. Enten du er på jakt etter julegaver eller julestemning, finner du det her!

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Mann i nissedrakt kjører på ski ned en fjellside. Foto
6. desember 2022

Julegavetips til den som har alt: Et reisegavekort

Er du på utkikk etter en julegave til noen som har alt? Et reisegavekort er den perfekte gave, både til han, henne, mor, far og besteforeldre.
Jul på Tivoli i København, Danmark
3. november 2021

Våre anbefalte julemarkeder for julen 2021

Er det noe som kickstarter julestemningen, så er det julemarked. I år anbefaler vi deg å velge et julemarked her i Norge, Sverige eller Danmark.
Julemarked i Tallinn, Estland
11. oktober 2019

Julemarked i Europa

Ingenting er som en storbyweekend før jul og flere av byene i Europa har lange tradisjoner med julemarked. Her er 6 byer som garantert gir deg julestemning!