Tilbake

Våre anbefalte julemarkeder for julen 2021

Julemarked kickstarter virkelig julestemningen, så hva med å dedikere en weekend til brente mandler, gløgg og julehandel? I år anbefaler vi deg å velge et julemarked her hjemme i Norge, Sverige eller Danmark.

Jul i Vinterland, Spikersuppa i Oslo

Julemarked i Oslo, Norge

Du trenger absolutt ikke å reise til utlandet for å oppleve julemarked av høy kvalitet, og for å få en skikkelig dose julestemning. Oslo sitt Jul i Vinterland i Spikersuppa, fra 13. november til 2. januar, er en opplevelse for sansene – for både store og små. Kos dere med aktiviteter som pariserhjul og skøytebane, og de mange bodene med både søtsaker, håndverk og deilig mat.

Du har også mindre julemarkeder spredd over hele byen, og i området rundt. Det årlige julemarkedet på Norsk Folkemuseum er utrolig koselig, med forestillinger, konserter, aktiviteter og spennende smaker. Dette holder åpent helgene 4.-5. desember og 11.-12. desember.

Julemarked på Røros. Foto: Svein Eggan

Julemarked på Røros, Norge

Det er få steder i verden som byr på mer julestemning enn Røros! Trehus, hvit snø, lys i gatene og den blå timen setter rammene for en ordentlig koselig førjulstid. Her fylles de sjarmerende handlegatene med markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter. Her fokuseres det på det som er ekte og nære, og med aktiviteter som hest og slede, julesang, nisser i gatene, og muligheten til å leie spark, er det helt umulig å ikke kjenne julestemningen bre over seg.

Julemarkedet på Røros arrangeres i år fra 1.-12. desember.

Nordlys over Lofoten. Foto: NAC

Julemarked i Lofoten, Norge

Ønsker du en annerledes førjulstid, så er julemarked i Lofoten noe for deg. Henningsvær i Lofoten byr på varm og unik juleatmosfære, 29. oktober til 19. desember. Julemesse, koselige butikker og gallerier, nydelige fiskemåltider, og varm kakao mens nordlyset danser over havgapet. Snakk om magiske førjulsøyeblikk!

Sjekk ut denne inspirasjonsturen til Lofoten, der du kombinerer julemarked med morsomme aktiviteter og overnatting i rorbu.

Jul i Tivoli, København i Danmark

Julemarked i København, Danmark

København er en førjulsfavoritt for svært mange, år etter år. Byen er pyntet med julelys og lukten av gløgg og julebakst fyller gatene. Her kan du rusle fra julemarked til julemarked, og suge til deg så masse julestemning du bare orker.

Noen av våre favoritter er julemarkedet i Tivoli, Christianias Julemarked, H.C. Andersens julemarked og julemarkedet på Kongens Nytorv. Dette er julemarked som er svært ulike, og som på hver sin måte tar deg med inn i sitt juleunivers. Jul i Tivoli holder åpent 19. november til 2. januar, Christianias Julemarked holder åpent 9.-20. desember, H.C. Andersens julemarked holder åpent 12. november til 21. desember og julemarkedet på Kongens Nytorv holder åpent 12. november til 22. desember.

Julemarked på Stortorget i Gamla Stan, Stockholm i Sverige. Foto: Istock

Julemarked i Stockholm, Sverige

Vår nærmeste nabo er et utmerket valg for en helgetur nå før jul, og hovedstaden Stockholm har en rekke flotte julemarked å by på. Lukk øynene og følg lukten av glögg og brente mandler, og se hvor du ender opp.

Julemarkedet på Skansen er en stor favoritt her, som er et frilufsmuseum som kombinerer sin spennende historie med tradisjonell mat, bakverk og juledekorasjoner. Her har de hatt julemarked siden 1903 – og du er garantert en helt unik førkulsopplevelse her! Dette julemarkedet er åpent fredag – søndag, 26. november til 19. desember.

Du kan heller ikke gå glipp av julemarkedet på Stortorget i Gamla Stan, midt i hjertet av byen. Dette er byens eldste julemarked, med ander helt tilbake til 1350-tallet! Her finner du over 40 boder med julestemning – karameller, oster, julepølser, keramikk, håndverk og mye mye mer. Julemarkedet er åpent fra 20. november til 23. desember.

Snøvær på julemarked

Våre beste råd til deg som skal på julemarked:

  • Kle deg varmt med både lue, votter og ull
  • Bruk sko som er gode å gå i og som varmer godt på beina
  • Bo så sentralt som mulig, slik at du kan bruke beina som fremkomstmiddel
  • Pakk lett for å ha plass til fangsten din på vei hjem
  • Hold avstand, selv om det er mye folk
  • Pakk en liten ekstra dose tålmodighet

God tur 😊 ..og ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp med bestilling av transport og overnatting.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Mann i nissedrakt kjører på ski ned en fjellside. Foto
6. desember 2022

Julegavetips til den som har alt: Et reisegavekort

Er du på utkikk etter en julegave til noen som har alt? Et reisegavekort er den perfekte gave, både til han, henne, mor, far og besteforeldre.
Gi en reise i julegave
6. desember 2019

Vårt beste julegavetips: gi bort en opplevelse!

Julegaven til den som vil nyte Oslo sammen med kjæresten, vennene eller hele familien. Velg mellom sjokoladefabrikk, vinsmaking, ølsmaking eller spa.
Julemarked i Tallinn, Estland
11. oktober 2019

Julemarked i Europa

Ingenting er som en storbyweekend før jul og flere av byene i Europa har lange tradisjoner med julemarked. Her er 6 byer som garantert gir deg julestemning!