Tilbake

Julemarked i Europa

Ingenting er som en storbyweekend før jul, og flere av byene i Europa har lange tradisjoner med julemarked. Vår anbefaling er at du tar en pause fra julestria og drar på tur med gode venner. Men hvor skal du dra? Her har du 6 byer som garantert gir deg julestemning!

Julemarked i Wien

Wien er en av Europas beste byer å besøke i førjulstiden. Byens vakre arkitektur og lunefulle stemning er perfekte rammer for et vellykket julemarked. Få med deg julemarkedene på Rathausplatz, Belvedere, Maria-Theresien Platz, og ikke minst det storslåtte julemarkedet utenfor Schönbrunn. Nyt de klassiske herlighetene som Wien har å by, og la julestemningen komme.

Ønsker du hotelltips? Vi anbefaler Steigenberger Herrenhof.

Bestill her eller kontakt en av våre eksperter

Vil du lese mer om Wien? Her er våre tips til denne klassiske og vakre byen!

Julemarked i Berlin

I førjulstiden er Berlin skikkelig populært, nettopp på grunn av alle de fantastiske julemarkedene. Bykjernen blir gjort om til et mylder av julemarkeder i alle mulige former og fasonger. Vi anbefaler deg å sjekke ut julemarkedene på Alexa, Potsdamer Platz, Gedächtniskirche, Gendarmenmarkt og Rotes Rathaus. Her vil du finne tivoli, boder på rekke og rad med godterier, deilig mat og den klassiske glühweinen. Selv om byen er stor, byr den på uformell, koselig og skikkelig god julestemning.

Ønsker du hotelltips? Vi anbefaler Scandic Kurfürstendam, Scandic Potsdamer Platz og Adina Berlin Checkpoint Charlie.

Bestill her eller kontakt en av våre eksperter.

Vil du lese mer? Sjekk ut denne bloggen om Berlin.

Julemarked i Bratislava

Hva med å prøve noe helt nytt? Kun et (litt langt) steinkast fra Wien, finner du den ukjente perlen Bratislava. Bratislava byr på rik kultur, spennende historie, og i tillegg er de skikkelig gode på julemarked. Det er to julemarkeder her som du bør få med deg, et på torget i gamlebyen og et på det store Hviezdoslav torget. Dette er et perfekt alternativ dersom du ikke vil til en alt for stor by, med alt for mye mennesker. Det er heller ingen hemmelighet at du får ekstremt mye for pengene i Bratislava.

Ønsker du hotelltips? Vi anbefaler Marrol´s Boutique.

Bestill her eller kontakt en av våre eksperter.

Vil du lese mer om denne byen? Sjekk ut bloggen vår som er proppfull av reisetips til Bratislava.

Julemarked i København

Det er deilig å være norsk i Danmark, og vi elsker København! Den korte reiseveien og de hyppige direkteflyvningene gjør dette til et naturlig valg for mange. Magisk julestemningen på Tivoli er en soleklar favoritt her. Stikkord er juledekorasjoner, salgsboder og julemusikk. Smak på ristede kastanjer, «æbleskiver» og nyt et godt måltid på en av de mange restaurantene her. I tillegg til Tivoli kan vi varmt anbefale markedene i Nyhavn og Christiania.

Ønsker du hotelltips? Vi anbefaler Hotel SP34, Skt. Petri, Radisson Blu Scandinavia og Radisson Collection Royal Hotel, Copenhagen.

Bestill her eller kontakt en av våre eksperter

Vil du lese mer om København? Her finner du gode tips til hva du bør oppleve!

Julemarked i Oslo

Du trenger selvfølgelig ikke å reise utenlands for å få skikkelig god julestemning. Hovedstaden vår har nemlig en god tradisjon når det kommer til julemarked. «Jul i Vinterland» i Spikersuppa er det største og mest kjente, og vår oppfatning er at dette blir større og større for hvert år. Her finner du aktiviteter som pariserhjul og skøytebane, og et hav av spennende og fristende boder som tilbyr både søtsaker og mat.

Vi kan også anbefale julemarkedet på Norsk Folkemuseum, der museet er pyntet til jul etter lokale norske tradisjoner.

Ønsker du hotelltips? Vi anbefaler blant annet Hotel Christiania Teater, Comfort Hotel Grand Central, Saga Hotel Oslo og Smarthotel Oslo.

Bestill her eller kontakt en av våre eksperter

Vil du lese mer om Oslo? Her kan du lese om hvorfor vi mener Oslo er verdens beste by!

Julemarked i Tallinn

Tallinn er en intim middelalderby med mye sjel, som aldri går av moten blant oss nordmenn. Byen byr på deilig spa, rimelig shopping, spennende kultur, og ikke minst en enestående julestemning. I gamlebyen, med sine små butikker, glassblåseri og kafeer, kommer du tett på historien, folket og kulturen. I førjulstiden blomstrer gamlebyen med et stort og stemningsfullt julemarked, som absolutt bør oppleves!

Ønsker du hotelltips? Vi anbefaler Hotel Telegraaf eller The Three Sisters.

Bestill her eller kontakt en av våre eksperter.

Våre beste råd til deg som skal på julemarked:

  • Ta på deg varme klær
  • Bruk gode og varme sko
  • Bo sentralt i byen
  • Inkluder bagasje i flybestillingen (du må ha plass til julegaver)
  • Ta med deg en dose tålmodighet, det er ofte mye folk på markedene

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Mann i nissedrakt kjører på ski ned en fjellside. Foto
6. desember 2022

Julegavetips til den som har alt: Et reisegavekort

Er du på utkikk etter en julegave til noen som har alt? Et reisegavekort er den perfekte gave, både til han, henne, mor, far og besteforeldre.
Jul på Tivoli i København, Danmark
3. november 2021

Våre anbefalte julemarkeder for julen 2021

Er det noe som kickstarter julestemningen, så er det julemarked. I år anbefaler vi deg å velge et julemarked her i Norge, Sverige eller Danmark.
Gi en reise i julegave
6. desember 2019

Vårt beste julegavetips: gi bort en opplevelse!

Julegaven til den som vil nyte Oslo sammen med kjæresten, vennene eller hele familien. Velg mellom sjokoladefabrikk, vinsmaking, ølsmaking eller spa.