Tilbake

Bursdagsfeiring rundt hjørnet? Reis med storfamilien på drømmeferie

Nærmer 60 årsdagen seg med stormskritt, eller pønsker du på hvordan gjøre litt ekstra ut av at familiens spreke overhode fyller 75 år? Si farvel til hvite duker i hestesko og den rosa sangen og ta heller med Bamsefar på tur!

Lekefull storfamilie på stranden

Reisemålene som sikrer suksessen for storfamilien på tur

Stadig flere velger å feire runde tall, store bryllupsdager eller andre jubileum med å reise på ferie med hele familien. Frigjort fra stress og gjøremål hjemme, kan en ferietur sammen gi kvalitetstid med de man er glad i, og sveise generasjoner sammen med felles opplevelser.

For at ferien med barnebarn, svigers og besteforeldre skal blir uforglemmelig – på en god måte, er det viktig å finne fram til reisemål og turer som kan romme ulike aldre, aktivitetsnivå og behov.

Feriehus – et samlingssted med plass til alle

Å leie en stor villa er kanskje den mest samlende ferieformen for en storfamilie. Det er som å ta med seg hytta til syden, men med større sjanse for sol og varme og redusert sannsynlighet for brakkesyke. Lei et sted med nok rom, bad og gjerne flere tilhørende småhus sånn at de som vil, kan trekke seg litt tilbake. Barn som legger seg og våkner tidlig kan sove litt unna slik at ulike døgnrytmer ikke forstyrrer hverandre.

Store samlingssteder, både inne og ute er en fordel. Felles måltider er hyggelig, men pass på at de som vanligvis lager mat, ikke alltid blir stående på kjøkkenet. Gå ut og spis også! Er familiekokken frankofil, kan et hus i Provence, med den franske rivieraen, vin og matopplevelser være en perfekt destinasjon.

Badebasseng eller store gressplener kan gjøre at de med mer lopper i blodet enn andre kan ha en tumleplass før felles utflukter. Vi har kvalitetssikrede hus og du finner garantert noe som passer for deg.

Gordes i Provence
Gordes i Provence

Cruise – alt inkludert og på et sted

Cruise er en populær ferieform, godt egnet for større reisefølger. Om du er førstereis på cruise eller fast gjest ved kapteinens bord, er familiecruise en sikker vinner. Både små og store barn elsker at alt er inkludert. Det gjør det lettere for alle konstellasjoner og ulike generasjoner å utforske de mange aktivitetene sammen, om det er spa, basseng, lekeland, minigolf eller restauranter. Og så er det nok solstoler til alle!

Ønsker dere mest sol og avslapning – dra på cruise til Karibien. Vil noen i reisefølge ha mer kultur og opplevelser, dra til Middelhavet. Hva med å kombinere et cruise i Middelhavet med vakre Barcelona?

Opplevelsestur – for alle aktivitetsnivå

Legg opp dagene slik at dere møtes innimellom, men har ulike aktiviteter alt etter form og døgnrytme. Gå, sykle eller kjør til turistattraksjoner og restauranter. Så får alle en opplevelse som passer seg, og dere kan møtes og dele den over lunsj.

Hva med å utforske de østerrikske alpene uten snø? Her finnes alt fra små koselige vandringer til turene for de mer fjellvante. Det er mulig å organisere selv eller få med en lokal guide. Små tettsteder, vakker natur og god mat gir et fantastisk utgangspunkt for en sprek familie på tur.

I de østerrikske Alper

Dersom kunst, kultur, historie og mat er viktigere for dere enn å få strukket på bena, er Normandie en perle på Frankrikes nordkyst. Her møter fransk kjøkken og småbysjarm storslagen krigshistorie og unik arkitektur. Det gamle klosteret på øya Mont Saint-Michel ligger i tidevannssonen og er både et spektakulært skue og spennende for store og små. Sammen kan dere utforske livet i strandkanten og øyas historie fra middelalderen til den franske revolusjonen.

Generasjonsreise i gamle Norge

Ikke alle besteforeldre eller nybakte foreldre ønsker å legge ut på lange flyreiser eller utsette seg for ukjent bakterieflora. Kanskje er vakre Norge akkurat eksotisk nok? En oppdagelsesreise i eget land, kan være en fin måte for generasjoner og komme sammen på. Stadig flere legger ferien til Norge og vi har et langstrakt land å ta av. Enten du vil møte verden i Stavanger eller dra på Havørnsafari i Lofoten, så kan vi skreddersy en fantastisk opplevelsesferie for en aktiv familie.

Lofoten kan oppleves på mange måter. Her er det også muligheter for de som er mer bedagelig anlagt. Hva med å kombinere kvalitetene fra cruise-ferien med Norgesferie? En tur med Hurtigruten kan være den ultimate reiseopplevelsen for storfamilien.

Vakre Lofoten
Lofoten

Tips til en vellykket reise med storfamilien

Planlegg sammen og styr forventninger – Planleggingen kan være en morsom del av turen. Da får dere også tid til å snakke om hva slags type ferie dere ser for dere, og dere har større sjanse for å innfri alles ønsker.

Ha stor nok plass – Når man er mange, er det godt å ha litt armslag og ikke være oppå hverandre hele tiden. Bestill stort nok hus eller flere hotellrom, og pass på å bestille i god tid, så dere får akkurat det dere trenger til en god pris.

Legg opp ulike program – Pass på at alle får gjøre noe de liker og orker. Møt hverandres behov og del dere ofte. Det er lov å ha egentid på tur med storfamilien! Være flinke til å planlegge, så dere kan ha noen fine felles måltider.

God kommunikasjon – Snakk med hverandre og juster underveis. En god samtale halvveis kan redde resten av ferien dersom noe skjærer seg. Alle har et ansvar for at turen skal gi gode minner.

Ønsker du forslag til neste ferietur, send oss en forespørsel eller ta kontakt med en av våre reiseeksperter for et godt tilbud, på telefon: 810 00 003