Tilbake

De 5 mest opplevelsesrike togstrekningene i Europa

Europa har et stort nett av toglinjer som bare venter på å bli oppdaget. Majestetiske fjell i Alpene, vakkert kystlandskap i Spania, eller historiske omgivelser i England er bare noe av det du kan oppleve med tog. Det er mye å velge mellom, men her er våre 5 favoritter.

1. Gjennom de majestetiske Alpene

Ta toget gjennom hjertet av Alpene og opplev de enorme tindene med Matterhorn i spissen. Dette er en togstrekning som alle burde unne seg i løpet av livet, hvor du virkelig får oppleve Europas storslagne natur. I tillegg er kvaliteten på togene av ypperste klasse. Det er spesielt to strekninger gjennom Alpene som skiller seg ut i våre øyne:

Zermatt – St. Moritz: Glacier Express byr på panoramavinduer opp til taket, for en best mulig utsikt av den enestående naturen. Toget går i dype daler og over høye fjellpass, og er en av «verdens tregeste ekspresstog». Her krysser du 291 broer og kjører gjennom 91 tuneller. Hele turen har en varighet på 7,5 time.

St. Moritz – Tirano: Bernina Express er en av verdens mest kjente, og går hele veien ned til den eksotiske Italienske byen Tirano. Ekspressen er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og går over 196 broer og gjennom 55 tuneller. Enkelte steder svinger toget så krapt at du kan se vognene på broen over deg. Det unike med denne turen er at du kjører fra vakkert fjellandskap og massive isbreer, til innsjøer, grønne sletter og palmer. Hele turen har en varighet på 4 timer og 13 minutter.

2. Fra vest til øst med Orientekspressen

Orientekspressen er definitivt en av verdens mest berømte togruter, og er blant annet kjent fra Agatha Christies roman «Mordet på Orientekspressen». Ruten er en viktig åre som binder vest og øst sammen, og her reiser du med både stil og komfort. Hovedruten til Orientekspressen går i vakkert fransk jordbrukslandskap og gjennom sveitsiske alpedaler, fra London til Venezia. Toget er innredet i en luksuriøs 1930-talls stil, så det å gå om bord er som å sette seg i en tidsmaskin på skinner og reise tilbake i tid.

Reisen med Venice Simplon Orient Express tar 2 dager, med én overnatting om bord i toget.

3. El Transcantábrico i Nord-Spania

Spanias eldste tog, og et av verdens flotteste, er El Transcantábrico som går fra San Sebastian til Santiago de Compostela i Nord-Spania. Dette luksuriøse toget er som et 5-stjerners hotell på skinner, og det oser av nostalgi og sjarme.

Toget går gjennom det grønne Spania, i det frodige og vakre området langs nordkysten. Om bord mangler det ikke på noe som helst, og hvert eneste måltid sies å være en enestående gastronomiske opplevelse. Om natten står toget i ro på stasjonen, for å sikre at alle gjestene får en god natts søvn. Slik får du også muligheten til å oppleve en rekke spanske byer på kvelds- og nattestid.

Hele reisen med El Transcantábrico tar 8 dager.

4. En historisk togreise i England

England er et av de landene i verden med best bevart toghistorie, og vi kan varmt anbefale en tur på noen av de eldste toglinjene i Nord-England. En stor favoritt er det historiske toget som tar deg fra Goathland Station til Pickering.

Goathland er en liten landsby som ligger i nasjonalparken North York Moors, med snaue 400 innbyggere. Men tross den lille størrelsen er denne landsbyen verdenskjent som «Aidensfield» i NRK-serien «Med hjarte på rette staden». Goathland Station er i tillegg benyttet som jernbanestasjonen Galtvang i Harry Potter-filmene. Det er med andre ord perfekt å kombinere et besøk hit, med en historisk togtur på 25 minutter i frodige og naturskjønne omgivelser.

5. En spennende reise fra Istanbul til Budapest

Ta fatt på en utrolig spennende reise med Danube Express fra Istanbul, via Bulgaria og Romania, til Budapest. Dette er en reise gjennom svært ulike land hva gjelder kultur, politikk, religion og natur. Reisen tar deg fra Bosporous i øst, over de dramatiske Carpathian fjellene og over de store ungarske slettene. Toget er som et hotell på skinner, så du kan føle deg trygg på at komforten er ivaretatt.

Togselskapet legger opp til flere spennende stoppesteder underveis på turen, blant annet et besøk til Sighisoara i Romania. Dette er en av Europas best bevarte middelalderbyer, og blir sagt å være fødestedet til Dracula.

Hele reisen med Golden Eagle Danube Express tar 7 dager.

Kunne du tenke deg å dra på togferie?

Ta kontakt med våre dyktige reiserådgivere, så hjelper vi deg med bestillingen 😊

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Raumabanen
28. juni 2022

Norske togstrekninger på topp i europeisk kåring

Lonely Planet har kåret Europas topp 10 mest naturskjønne togreiser for 2022, og Norge stikker av med hele to av tre pallplasseringer!
Bernina Express i Sveits
17. februar 2020

De 5 mest opplevelsesrike togstrekningene i Europa

Europa har et stort nett av toglinjer som bare venter på å bli oppdaget. Hva med en togferie i Alpene, langs Spanias vakre kyst, eller i historiske England?
Flåmsbana
11. februar 2020

De 5 vakreste togstrekningene i Norge

Vurderer du å bytte ut sydenturen med en togferie i sommer? Vi i Norge er velsignet med flere enestående togstrekninger, og her får du våre favoritter!