Tilbake

Skiferie i utlandet? Dette er våre anbefalinger!

Drømmer du om kilometerlange alpinbakker, vakkert naturlandskap og en aktiv ferie utenom det vanlige? Da bør du reise på skiferie til utlandet! Det finnes mange flotte skidestinasjoner i Europa med mye å by på, som passer like godt for nybegynnere som den erfarne skikjøreren. Her får du tips til hvor du bør dra.

Gasteinerdalen i De østeriske alpene

Østerrike er selve symbolet på vintersport med utallige skidestinasjoner for enhver smak. Landet har over 100 års erfaring med skiturisme, og de snøkledde Alpene preger over 60% av landskapet. Her finner du velutviklede skianlegg med bakker tilpasset alle ferdighetsnivåer, alt fra budsjettvennlige overnattingssteder til storslåtte resorter og spa-anlegg, shopping, god mat og yrende natteliv.

Et snøkledd fjell hvor det går slalåmløyper. Foto.
Bad Gastein i Østerrike.

Gasteinerdalen

Gasteinerdalen ligger omtrent 60 kilometer sør for Salzburg, i Hohe Tauern-fjellene, som er det høyeste området av de Østeriske alper. Gasteinerdalen byr på variert skikjøring fra midten av november til begynnelsen av mai i Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportsgastein og Graukogel. Her finner du en rekke blå, røde og sorte løyper på rundt 200 kilometer som lokker til seg skientusiaster fra hele verden.

Bo her i Gasteinerdalen

I Gasteinerdalen kan du overnatte i Dorfgastein, Bad Hofgastein eller Bad Gastein. Prisen på overnatting varierer ut ifra av hvilket tidspunkt på året du reiser, og hvordan du ønsker å bo. Det er dyrere å bo i Bad Gastein enn Dorfgastein, mens prisene i Bad Hofgastein ligger midt mellom.

 • Dorfgastein: Dette er en rolig landsby, ideelt for en avslappende skiferie med hele familien. Det familievennlige skianlegget tilbyr fjellpanorama og snøsikker moro i bakkene. Her finner du rimeligere overnattingsmuligheter, og et lite utvalg restauranter og butikker.
 • Bad Hofgastein er en større by med et bredere utvalg overnattingsmuligheter og hoteller i forskjellige prisklasser. Her er det et større utvalg restauranter, barer og nattklubber enn i Dorfgastein.
 • Bad Gastein har mange overnattingsmuligheter, alt fra leiligheter til luksushoteller som klatrer på begge sider av dalen. Her finnes også flere spa-anlegg, i tillegg til en rekke restauranter, barer og butikker. For barnefamilier vil Bad Gastein være et godt valg – her er det et stort utvalg blå og grønne bakker, avgrensede skiområder for barn, skiinstruktører og barnepass for de minste.

Dolomittene i de italienske alpene

Hvis du vil stå på ski i Italia, er du bortskjemt med valgalternativer! Fra de fantastiske Dolomittene i nordøst til Mont Blanc i nordvest, finnes det en rekke førsteklasses feriesteder som besøkes av tusenvis av turister hvert år. Her er det flust med overnattingsmuligheter, enten du ønsker femstjerners hotell med spa-anlegg, hytter med ski in/ski out eller leiligheter i en av de sjarmerende landsbyene i fjellet.

Sella Ronda, et høyt fjell dekket av snø. Foto
Sella Ronda i Italia.

Dolomiti Super Ski – et av verdens største skisenter

I Dolomittene ligger et av verdens største skisenter, Dolomiti Super Ski, som strekker seg over seksten forskjellige regioner i Italia. Med kun ett heiskort får du tilgang på nesten 1200 kilometer med preparerte løyper tilpasset alle ferdighetsnivåer, 450 heiser og pudderparadis i off piste-områder. Ikke nok med dette, finner du også flere kaffebarer og restauranter lett tilgjengelig i bakkene. Dette gjør det enkelt å svinge innom og nyte en matbit i solveggen, før du kjører ned og tar heisen opp igjen. Et dagskort i Dolomiti Superski koster rundt 800 kr for voksne, men kjøper du et heiskort som varer over flere dager får du rabatert pris.

Dolomiti Super Ski

Bo her i Dolomittene

Populære overnattingssteder rundt Dolomiti Super Ski er Alta Badia, Cortina og Val Gardena.

En liten dal mellom høye, snøkledde fjell. Foto
Cortina
 • Cortina er kjent for å være det mest eksklusive området i Dolomittene, og er dermed det dyreste stedet å overnatte. Byen byr på fantastiske gastronomiske opplevelser, bra shopping og afterski. Her kan du velge mellom luksuriøse hoteller med en rekke fasiliteter, feriehus og leiligheter.
 • Alta Badia er en dal som består av flere byer, og ligger i den nordvestlige delen av Dolomittene. I Alta Badia ligger den berømte Gran Risa-bakken, hvor verdenscupen i alpint arrangeres hvert år. Stedet er i tillegg kjent for gode matopplevelser, og den helt unike serveringen i skibakkene. I de forskjellige landsbyene finner du et variert utvalg av hoteller i ulike prisklasser, gjestehus og bed and breakfasts.
 • Val Gardena er det ideelle reisemålet for vintersportsentusiaster. Området har blitt tildelt tittelen som det beste skiområdet i Dolomittene flere ganger, og tilbyr bakker og løyper for alle aldersgrupper. I Val Gardena kan du bo i landsbyene S. Cristina, Selva Gardena og Ortisei, som byr på forskjellige overnattingstilbud i ulike prisklasser.

Les 3 Vallees i De franske alpene

Frankrike er et dyrt reisemål, og skiområdene er intet unntak. Til gjengjeld får du noen av Europas mest moderne skianlegg, uten kø i heisene og med velpreparerte løyper.

Les 3 Vallees, «De tre daler», er en skiregion i Tarentaise-dalen Sørøst i Frankrike, og er det største sammenhengende skianlegget i verden. Her får du hundrevis av kilometer med løyper tilpasset alle ferdighetsnivåer, heiser og gondoler med høy kapasitet, terrengparker og skiskoler i verdensklasse. Skianlegget er knyttet sammen av tre forskjellige daler, hvor du enkelt kan ta deg fra sted til sted med effektive heisforbindelser.

Snøkledd fjelltopp. Foto
Les 3 Vallees i Frankrike.

Bo her i Les 3 Vallees

Her finner du de kjente alpelandsbyene Courchevel, Méribel og Val Thornes.

Små trehytter i en liten by blant høye fjell. Foto
Courchevel
 • Courchevel er det mest kjente området i Les 3 Vallees, og er et luksuriøst feriested med høye priser. Landsbyen består av fire ulike landsbyer med samme navn, som ligger i ulike høyder. Prisnivået øker jo høyere opp du kommer, hvor Courchevel 1850 er det dyreste området å bo i. Her ligger storslåtte hoteller med spa-fasiliteter, Michelin-restauranter, eksklusive butikker, barer og utesteder. For familieferie vil Courchevel 1550 være det beste alternativet, med rimeligere priser og en mer familievennlig atmosfære. 
 • Méribel ligger i hjertet av Les 3 Vallees, midt mellom Courchevel og Val Thornes, og er det ideelle stedet å bo hvis du ønsker å stå på ski i alle de tre dalene. Méribel er en klassisk skilandsby med lave hytter og vakkert naturlandskap omgitt av de franske alpetoppene. Det finnes flere overnattingssteder du kan velge mellom i ulike prisklasser; fullt utstyrte ferieboliger (chalets) og leiligheter, hoteller og hytter.
 • Val Thorens er Europas høyeste skiområde som ligger 2300 meter over havet, et skiparadis for både nybegynnere og den mer erfarne skikjøreren. Sentrum ligger rett ved heisene, og de fleste hoteller har ski in/ski out slik at du kan få mest mulig tid i bakken. Det er mange overnattingssteder i Val Thorens, alt fra billige leiligheter til luksuriøse hoteller, noe som gjør det til et utmerket sted for familier.

Skiferie på budsjett

Skiferie i Europa er kostbart, og spesielt hvis du reiser til de mest populære stedene i Østerrike, Italia og Frankrike. Det finnes et stort utvalg overnattingsmuligheter i ulike prisklasser, og du kan også velge å bo utenfor de mest populære områdene for å spare penger. Det er også viktig å huske på at heiskort kan være kostbart, spesielt hvis man reiser som en stor gruppe eller familie.

En som kjører ned slalåmbakken på ski blant høye fjell. Foto
Bansko i Bulgaria.

Er du ute etter en skiferie på budsjett, bør du kaste blikket østover i Europa. Her får du fantastiske skibakker, vakker natur og flotte overnattingssteder – til en rimeligere penge:

 • Szczyrk i Polen
 • Bansko i Bulgaria
 • Jasná Nízke Tatry i Slovakia
 • Spindleruv Mlyn i Tsjekkia
 • Poiana Brasov i Romania

Drømmer du om skiferie i utlandet?

Ta kontakt med våre ferieeksperter, så hjelper vi deg med å skreddersy drømmereisen.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Tre skikjørere i bakken, Hemsedal
7. mars 2022

Våre høyfjellsfavoritter for årets påskeferie

Påskeferien nærmer seg, og for de som ikke setter kursen ut av Norge eller skal på egen hytte, finnes det masse flotte hoteller rundt om i landet som passer perfekt i denne høytiden. Her får du noen av våre favoritter!
Snøkledd alpinbakke med utsikt til fjell
18. februar 2020

Hvitkledde fjell og kilometerlange alpinbakker i Andermatt

Halvannen times kjøring fra flyplassen i Zurich finner du vinterparadiset Andermatt. Her får du innfridd drømmen om den perfekte skiferien kun på en helg.
Skikjøring i Engelberg
18. desember 2018

Verdens beste skikjøring – mine 3 favoritter

Har du lyst til å dra på skiferie? Det har nemlig jeg – hver eneste dag. Skikjøring er det beste jeg vet. Følelsen av å kjøre ned en fjellside med puddersnø som virvler rundt bena – det er en av de tingene her i verden som gjør meg mest lykkelig! I flere år tilbragte jeg hele vinteren ved en skidestinasjon for å få mest mulig ut av skisesongen. I denne bloggen finner du min personlige fasit på verdens tre beste skidestinasjoner, for deg som elsker å stå på ski.