Tilbake

Våre eksperter gir deg sine topp 3 rundreiser i USA

USA er et hett reisemål – uansett årstid. New York er favoritten når det gjelder langweekend, men hva med de litt lengre feriene? Her får du våre reiseeksperters tips til hva du kan gjøre når du skal på lengre ferier i USA.

Miami Beach Lifeguard Station (Florida), USA
Miami Beach, Florida

1. Florida – perfekt for storfamilien

Florida er en stor feriefavoritt blant mange. Her er det sol og varme store deler av året, og for å underholde barna (og lekne voksne) kan du velge og vrake mellom mange morsomme fornøyelsesparker. Hus leier du for en rimelig penge, og spesielt i Orlando har du et utmerket utvalg når det gjelder hus for storfamilien. Mange av husene har inntil 6 soverom og privat svømmebasseng – perfekt for å dele med venner eller familie.

Populære fornøyelsesparker i dette området:

  • Disney World med Magic Kingdom: En av verdens mest besøkte fornøyelsesparker, som består av områder med ulike tema.
  • John F. Kennedy Space Center: Raketter og verdensrommet på nært hold.
  • Universal Studios: Bygget opp som forskjellige byer i USA.
  • Universal’s Islands of Adventure: Her finner du blant annet hele «verden» til Harry Potter.

Etter noen dager med mye latter og gøy i Orlando, anbefaler vi et strandopphold for å lade batteriene. Vestkysten av Florida har flotte, lange strender, og her er Fort Myers Beach et godt og familievennlig alternativ. Herfra kan du ta dagsturer til Everglades for å oppleve sumpen og alligatorer.

Key West er et annet populært reisemål, kun 2,5 times kjøretur fra Miami. Skal du hit så anbefaler vi et stopp i Key Largo, hvor du kan bade med delfiner. Det er en fantastisk opplevelse!

Når du først er i Florida bør du også legge inn en natt eller to i Miami eller Fort Lauderdale. Velger du Miami, anbefaler vi Miami Beach – og gjerne hotell nord på stranden for litt roligere atmosfære. Sjekk ut denne bloggen om Miami, hvis du ønsker å lese mer om denne livlige byen!

Grønne vinranker i Napa Valley
Napa Valley, California

2. Klassikeren langs vestkysten

Vestkysten av USA har en flott kystlinje og er av den grunn et yndet reisemål for bilturister i USA. Klassikeren er gjerne å leie bil i San Fransisco og kjøre nedover kysten til Los Angeles.

San Francisco er en spennende by, så sett av noen dager her før du kjører videre. Vi anbefaler også at du får med deg et besøk på Alcatraz, i tillegg til et besøk på nærliggende vingårder i selveste Napa Valley.

Når du skal kjøre fra San Francisco til Los Angeles bør du beregne god tid. Highway 1 er et «must», og det finnes mange fine steder å stoppe underveis.

Noen av våre favoritter å stoppe ved er Carmel og Monterey, som er to hyggelige byer rundt to timers kjøring fra San Francisco. San Luis Obispo har en sjarmerende gammel bydel, og San Simeon med sitt Hearst Castle er også populært.

Rundt 30 minutter nord for Santa Barbara finner du Solvang, som er en idyllisk «dansk» by. Denne kan være morsom å legge et stopp til.

Når du kommer frem til Los Angeles har du uendelig mange muligheter, men noe du absolutt bør gjøre er å dra på kjendisjakt i Hollywood 😉 Sjekk ut bloggen vår om 10 ting å gjøre i Los Angeles og bloggen som tar for seg favoritter i- og utenfor Los Angeles for mer informasjon om hva man kan gjøre i denne herlige byen!

Golden Gate Bridge i San Fransisco
Golden Gate Bridge, San Francisco

3. Det beste av USA på én og samme tur

I våre øyne er noe av det beste USA har å by på, en kombinasjon av San Francisco/Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon og ranchferie.

Ut fra hvor mye tid du har, starter du enten turen i San Francisco eller i Los Angeles. Sett av noen dager til å oppleve det byen(e) har å by på, før du kjører mot Las Vegas. På vei til Las Vegas kan du ta et stopp i «spøkelsesbyen» Calico, som ligger rundt 2 timers kjøring fra Los Angeles. Herfra er det kun et par timers kjøring før du er fremme i Las Vegas.

Når du først er i Las Vegas bør du bo «på stripa», eller like i nærheten. Prisene på hotell her er nokså rimelige i forhold til andre storbyer i USA. Få med deg vannshowet foran Hotel Bellagio en av kveldene. Sjekk ut denne bloggen om 10 tips til Las Vegas!

Et par netter holder i Las Vegas, før turen går videre til Grand Canyon og South Rim. På vei hit kjører du også innom den legendariske Route 66. South Rim er et godt utgangspunkt for å oppleve Grand Canyon. Her må du få med deg soloppgang eller solnedgang – som er en enestående og unik opplevelse. Når du først er her kan du også ta et besøk i selve nasjonalparken, med eller uten overnatting, leie hester eller ta en tur i helikopter over Grand Canyon!

Etter denne naturopplevelsen går turen videre til Phoenix og Tucson, nærmere bestemt ranchen White Stallion. Rideturer, aktiviteter og ikke minst det å bo på en ekte ranch – det er vel noe mange har drømt om? 😊

Herfra kan du fly hjem, eller du kan kjøre videre til San Diego. Her finner du nemlig en av USAs beste SeaWorld, sett med våre øyne!

Grand Canyon i USA
Grand Canyon

Noen tips for en vellykket USA-ferie:

  • Bestill hotell og leiebil på forhånd. Her er det ofte dyrere å ta direkte kontakt med hotellene – og det er ikke alltid lett å finne ledige hoteller på sparket.
  • Når du har bestilt leiebil før du reiser, så er alt du trenger av forsikringer inkludert. Ikke la deg lure av leiebilselskapene på stedet som prøver å selge deg tilleggsforsikringer.
  • Skal du til fornøyelsesparker får du rimeligere billetter og slipper kø hvis du bestiller på forhånd.
  • Husk ESTA-registrering før du reiser.

Kontakt oss

Drømmer du om en USA-reise fullspekket av opplevelser? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi drømmereisen!