Tilbake

Vårens storbyfavoritter

Vårstemningen gjør noe med de fleste av oss – vi «våkner» etter vinterens dvale. Det er ganske deilig å sette seg ned på en fortauskafé i en europeisk storby og kjenne vårsolen varme, mens det fortsatt er litt småkaldt her hjemme. Lurer du på hvor du skal dra? Her er 5 vårlige storbyer vi anbefaler!

Park Guell i Barcelona

Barcelona

Dette er favorittbyen for mange. God temperatur, deilig tapas og kombinasjonen av by og strand passer de fleste. I den gamle bydelen, Barri Gotic, kan du rusle rundt i trange gater, fylt med små restauranter og butikker. Er du eller reisefølget ditt sportsinteressert, kan et besøk eller en omvisning på fotballstadion Camp Nou anbefales.

Arkitekten Gaudi har satt sitt preg på Barcelona, og både kirken La Sagrada Familia og palasset Palau Guell er verdt et besøk for å se denne spektakulære arkitekturen.

Sjekk ut vår inspirasjonspakke til Barcelona her.

Trevi fontenen i Roma

Roma

Spansketrappen, Trevifontenen, Colosseum og St. Peterskirken er bare noen av severdighetene Roma er kjent for. Har du ikke vært her før, bør du få med deg noen av disse.

Det fine med Roma er at dersom du spaserer rundt i byen – så er egentlig hele byen et museum. Overalt er det ting å se og oppleve. Husk også å ta en pust i bakken på en av byens utallige kafeer, se på livet rundt deg – og nyt oppholdet i Roma!

Les mer om våre beste reisetips til Roma her.

Eiffeltårnet i Paris

Paris

Love is in the air! Ta med kjæresten og la romantikken blomstre i Paris. Bo på et hyggelig hotell, nyt gode måltider, drikk litt vin – og husk tid til shopping for husfredens skyld.

Vær turist og besøk Latinerkvarteret og Montmartre. Se Mona Lisas smil i Louvre, og se Paris fra Eiffeltårnet. Kanskje det frister med en middag på Moulin Rouge, eller sightseeing på Seinen?

Sjekk ut vår reiseblogg til Paris her.

Sykler på en bro i Amsterdam

Amsterdam

Sjarmerende kanaler, hyggelige plasser med serveringssteder og ikke minst tulipaner – våren er helt klart en perfekt tid å besøke Amsterdam på. Er du i det kulturelle hjørnet kan et besøk på Rijksmuseum, van Gogh-museet eller Rembrandts hus være tingen. Blomstermarkedet i byen er et must!

Har du tid og lyst bør du også besøke blomsterparken Keukenhof med alle sine tulipaner. Parken ligger mellom Amsterdam og Haag, og er i 2019 åpen fra 21. mars til 19. mai.

Ta kontakt med våre ferieeksperter for et uforpliktende tilbud til Amsterdam.

London Bridge i London

London

Vært her før sier du? Det gjør ingen verdens ting! London er og blir en by som kan besøkes igjen og igjen.

Med små på tur anbefales følgende: London Eye gir deg flott utsikt over byen, «møt» kjente personer i Madame Tussauds, eller se hvilke dyr som finnes i London Zoo. Det er kanskje heller ikke til å unngå et stopp i leketøysforretningene Hamleys eller Disney Store – en dose tålmodighet anbefales!

Med store på tur: Ta en spasertur i en av Londons mange parker, eller besøk et eller flere kunstmuseer. En absolutt favoritt er Tate Modern. Dette museet ligger i det som tidligere var et kraftverk. Både bygningen og kunsten fenger og inspirerer. Dessuten bør du absolutt legge inn Afternoon Tea på et av Londons fine hoteller, og husk en publunsj eller to.

Sjekk ut vår reiseblogg til London her.

Frister det med en storbytur?

Bestill fly og hotell selv på www.berg-hansen.no eller kontakt en av våre ferieeksperter 😊