Tilbake

Hvor skal vi dra? 10 tips til norgesferie!

Norge er høyt på listen over våre favorittland å feriere i. Om det er fottur i Rondane, Kaptein Sabeltann i Kjuttaviga eller storbyferie i Oslo som står på programmet, liker vi å bruke mulighetene landet vårt tilbyr. Her har vi samlet 10 turer og reisemål til inspirasjon for neste norgesferie!

Utsikt mot Rådhuset fra Aker Brygge
Oslo Rådhus

1. Storbyferie i hovedstaden

Du trenger ikke reise ut av landet for å få storbyfølelsen! Oslo er verdt et besøk sommer som vinter, og det er så utrolig mye mer å se og gjøre enn hovedgaten Karl Johan.

Kos deg på fantastiske restauranter, ta en måneskinnstur i marka, besøk øyene i Oslofjorden, utforsk interessante museer eller ta havnepromenaden fra Skøyen til Sørenga med spennende stopp underveis. Bestill deg billetter til teater eller Operaen, sjekk ut de nye byggverkene som reises i Bjørvika – og bo på et av de mange nye og nyoppussede hotellene i byen!

Bassenget på Rondane Høyfjellshotell
Foto: Rondane Høyfjellshotell

2. Fjelltur og hygge i Rondane

Rondane er et fjellområde og nasjonalpark beliggende i Oppland og Hedmark. Området har ti fjelltopper over 2000 meter, hvorav Rondslottet er høyest med 2178 meter over havet. Dette er et av landets mest besøkte områder for fot- og fjellturisme både sommer og vinter.

På Rondane Høyfjellshotell får du nydelig gourmetmat og det er gode muligheter for SPA og avslapping etter turen. Visste du at hotellet har eget vannkraftverk, som produserer det meste av strømmen hotellet trenger? Få en litt «grønnere» tur ved å ta toget til Otta!

Hytte i Valdres
Hytte i Valdres

3. En klassisk hytteferie

En klassisk hytteferie er noe mange av oss nordmenn setter pris på. Kvalitetstid sammen med familien eller vennegjengen – tett på naturen, stillhet og frisk luft. Vi har noen utvalgte hytter rundt om på Østlandet som passer for både storfamilien og vennegjengen.

Vakker arkitektur i Ålesund
Ålesund

4. Vilt og vakkert i Ålesund

Ålesund er en fantastisk vakker by som ligger mellom majestetiske fjell på Sunnmøre. Supert for kombinasjonen av både by- og naturopplevelser, og et perfekt utgangspunkt for en tur til Geirangerfjorden.

Hvis du vil bruke bena anbefales en tur opp de 418 trappetrinnene til byfjellet Aksla. På toppen venter Fjellstua med mat og drikke hvis du ønsker det, og en super utsikt over både by og omegn. Kanskje Hurtigruten kommer inn fjorden mens du kikker utover?

Trenger du inspirasjon til din Ålesund-tur? Ta en titt her!

Camp Barentz på Svalbard
Camp Barentz på Svalbard

5. Spektakulære Svalbard

Spektakulær natur, vakkert lys og magiske opplevelser – dette er Svalbard i et nøtteskall. Blir du bitt av Svalbard-basillen, så kommer du garanter til å reise tilbake!

«Hovedstaden» Longyearbyen er en liten moderne by midt i det fantastiske arktiske landskapet omgitt av historien som er gruvedrift. Med sin beliggenhet halveis mellom fastlands-Norge og Nordpolen er klimaet mildere enn man skulle tro. Det sørger golfstrømmen for. Her kan du derfor beundre flere typer blomster, i tillegg til et mangfoldig dyreliv!

Les denne bloggen for mer inspirasjon!

Nærbilde av en giraff i Dyreparken
Giraff i Dyreparken, Kristiansand

6. Ta med barna til Kristiansand

Er barna fornøyde, så er foreldrene fornøyde! En liten ferie eller helg i Kristiansand er en vinner blant de aller fleste søte små. Vil du ha opplevelser døgnet gjennom, så anbefaler vi overnatting i Abra Havn. Her starter dagen med sjørøverfrokost!

Det er superspennende å hilse på alle dyrene, og en tur i Badelandet bør også legges inn. Oppsummert: Giraffer og tigre, sjørøvere og vannsklier – whats not to like?

Herman på 10 år besøkte Dyreparken – les hans anbefalinger her!

Idyllisk fiskevær i Lofoten
Idyllisk fiskevær på Lofoten

7. Selve glansbildet av Norge – Lofoten

Fjell som stuper ned i havet, utallige aktiviteter og naturopplevelser som kan ta pusten fra deg! Lofoten byr på magisk natur og norsk kystkultur på sitt aller beste.

Gå på fjelltur, vær Lofotfisker for en dag, se havørn, ta en kajakktur og spis lokal mat. Eller bare nyt det vakre skuet – uansett hvor du snur deg. Tips: Lofoten er veldig populært, vær tidlig ute med å planlegge og bestille din tur hit.

Topptur til Galdhøpiggen
Topptur til Galdhøpiggen

8. Topptur og brimiland

Ønsker du en pakketur med fokus på enestående natur i kombinasjon med deilige matopplevelser? Da kan vi foreslå et eventyr i Jotunheimen, hvor du kombinerer en topptur til Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen (2469 meter over havet), og et besøk til Brimiland.

Mellom Vågå og Lom i Gudbrandsdalen finner du Brimiland, hvor du blant annet kan få oppleve en gourmetmiddag med selveste Arne Brimi.

Ta med venner, kolleger eller familien på naturopplevelser og matopplevelser du sent vil glemme!

Les mer om hvordan en slik pakketur kan se ut her!

Fint vær i Stavanger
Stavanger

9. Urbane Stavanger

Stavanger er en utrolig flott by med en lang rekke høydepunkter. Spesielt arkitekturen skiller seg ut, fordi de gamle bygningene er godt bevart og står i kontrast til de helt nye. Dette er byen som er både høykulturell, historisk og urban på samme tid.

Tro det eller ei, men vi har faktisk laget en miljøvennlig pakke til oljebyen Stavanger!

I denne bloggen kan du lese mer om hva du kan se og gjøre i Stavanger.

Hurtigruten som seiler langs vakkert kystlandskap i Norge
Foto: Hurtigruten/Alfred Schmutterer

10. Opplev norskekysten

Hurtigruten eller Havila Kystruten byr på drømmereiser langs kysten vår. Det finnes flere muligheter; sørgående fra Kirkenes til Bergen, nordgående fra Bergen til Kirkenes – ta hele rundreisen, eller velg deg ut enkelte strekninger. Uansett er du garantert opplevelser du ikke glemmer!

Ta frem kartboken og sjekk ut hvilke steder du har lyst til å besøke. Deretter hjelper vi deg med bestillingen, og kommer gjerne med gode anbefalinger på kjøpet.

Les mer og send oss en forespørsel her!