Tilbake

Våre 10 beste tips i forkant av storbyferien

Det er mye å tenke på når du skal på storbytur. Hvem, hva, hvor? Vi gir deg våre beste tips og råd, slik at du skal få en best mulig opplevelse på ditt neste storbybesøk.

1. Vær tidlig ute med å bestille fly og hotell

De mest populære helgene i året går først, så vær tidlig ute slik at du får de beste prisene og de beste produktene. Bestill både fly og hotell samtidig, så er du dekket av pakkereiseloven.

Til inspirasjon: Tommel opp for ny pakkereiselov!

2. Bestill mest mulig på forhånd.

Alt som bestilles på forhånd, slipper du å tenke på underveis på reisen. Slipp taxikø på flyplassen og bli møtt av privatsjåfør og bil på flyplassen! Bestill bord på din favorittrestaurant, så er du garantert plass og en deilig matopplevelse. Skal på show? Da får du de beste plassene ved å bestille billetter på forhånd!

Til inspirasjon: Restauranter, shopping, hoteller og severdigheter i Roma.

3. Velg riktig storby ut fra reisefølget ditt.

Det er viktig at du tenker deg godt om før du velger reisemål, basert på hvem du reiser med. Småbarnsfamilier bør velge korte flyturer og et reisemål som tilbyr hyggelige og familieorienterte opplevelser. Eksempler på perfekte byer er Oslo og Paris, som tilbyr et spekter av spennende familieaktiviteter! Reiser du med kjæresten din så vil både Paris og Lisboa være ypperlige valg. Reiser du med ungdommen så er byer som New York og London sikre vinnere.

Til inspirasjon: Våre anbefalte turer

4. Location, location, location.

Beliggenheten på hotellet kan være helt avgjørende for opplevelsen. Velger du et hotell langt unna området i byen du oppholder deg mest, kan det koste deg mye i både transportkostnader og tidsbruk. Bruk heller noen ekstra kroner på å bo sentralt. Vær også obs på at hotellets stjerne-rangering ikke alltid stemmer, standarden varierer mye fra by til by.

Til inspirasjon: Bo som en kongelig på to ulike budsjett.

5. Hvilken tur skal du på?

Er formålet fest og moro? Shopping? Gode mat- og drikkeopplevelser? Kultur? En aktiv ferie? Sørg for at du og reisefølget ditt har de samme ønskene hva gjelder innhold på turen. Hvis dere ikke har det, inngå kompromiss 😉 Vi anbefaler å planlegge et par aktiviteter på forhånd, og la resten komme av seg selv.

Til inspirasjon: En ferie for den aktive.

6. Ta rikelig med pauser!

Det viktigste du gjør på turen er å nyte den. Ta rikelig med pauser, gjerne med god mat og drikke.

Vi anbefaler alltid å prøve ut lokale spesialiteter! Er du eksempelvis i Paris, bør du unne deg flere runder med deilige makroner. Er du i Lisboa, så bør Pastel de Nata nytes mer enn én gang.

Til inspirasjon: 5 grunner til at jeg digger Lisboa!

7. Inkluder bagasje i flybilletten.

Om du ikke trenger bagasje på utreisen, er det alltid lurt å ha det på returen. Sannsynligheten er vel stor for at det blir litt shopping? 😊 Spør oss om bagasje når du bestiller reisen din, så fikser vi det for deg. Det er nemlig ikke alle billettyper som har bagasje inkludert.

Husk også at toalettsaker over 100 ml ikke kommer igjennom sikkerhetskontrollen.

Til inspirasjon: Reisetips til deg som vil se Bratislava!

8. Ikke reis med alle verdisakene dine.

Ikke ta med verdifulle gjenstander på tur. Du vet jo aldri, du kan være uheldig og bli offer for tyveri. Lommetyveri på typiske turiststeder er dessverre relativt vanlig i mange storbyer. Må du ha med deg tiaraen anbefaler vi deg å legge den i hotellsafen 😉

Til inspirasjon: Våre beste tips til Paris – kjærlighetens by!

9. Cash is king!

I disse dager tar de aller fleste steder kort, men vi mener fast bestemt at ting går litt smidigere hvis du har litt cash på lur. Hvis du kun skal kjøpe en is, en kaffe eller eksempelvis ta en tur med en sykkeltaxi, er det fortsatt mange storbyer som setter pris på at det betales med cash.

Skulle du være uheldig å miste bankkortet, vil også pengene kunne hjelpe deg langt på vei.

Til inspirasjon: Et døgn i Las Vegas? Her er våre 10 beste tips!

10. Husk pass, kredittkort og reiseforsikring.

Er passet ditt gyldig? Har du tidligere måtte ta i bruk et nødpass, vil ikke ditt opprinnelige pass være gyldig lenger. Sjekk også hvilke regler som gjelder for det landet du skal til, hva gjelder passets utløpsdato. Flere land krever at passet er gyldig i minimum 3 – 6 måneders etter innreise.

Bruk kredittkort til å betale med når du er på reise, og sørg for å ha gyldig reiseforsikring!

Til inspirasjon: Dette bør du være oppmerksom på når det kommer til reiseforsikring.

Drømmer du om en storbyferie?

Sjekk ut våre anbefalte turer, eller ta kontakt med oss for skreddersøm av den perfekte storbyferien!

God tur 😊